66e17b07e341c
Gezondheids-voordelen van kruiden
Doorgaans gebruiken we keukenkruiden om de geur en smaak van gerechten te verbeteren, maar wat velen niet weten is dat ze eigenlijk een veel bredere rol spelen in het menselijk lichaam. Ze geven niet alleen meer smaak aan onze gerechten, maar beïnvloeden ook de werking van onze organen en ondersteunen daarmee de lichaamsfuncties. Er bestaan kruiden die vocht afdrijvend, ontgiftend, slijmoplossend of antiviraal zijn, maar kunnen ook emoties ondersteunen. Ze hebben dus als het ware een geneeskrachtige werking die onze gezondheid helpt onderhouden.
Keuken- en tuinkruiden behoren, net als specerijen, tot de genotsmiddelen die fytonutriënten en etherische oliën bevatten. Ze hebben een hoge verzadingswaarde die de eetlust remt en niet zuurvormend werkt. De fytonutriënten beïnvloeden namelijk de insulinereceptorgevoeligheid.
In deze kookworkshop zal dieper worden ingegaan op de verschillende kruiden, hun functies en hun gezondheidsvoordelen. Met deze nieuwe kennis toveren we een gezond gerecht op ons bord.
We ontmoeten hier gelijksgezinden, mensen met dezelfde visie en/ of gelijkaardige aandoeningen. We gaan samen gezellig tafelen, leren elkaar beter kennen, wisselen tips en leuke ideeen uit.
Uit ervaring weet ik dat je voedingspatroon aanpassen stap één is. Maar een tweede, nog veel belangrijkere stap is dit voortzetten en daarom kan het heel motiverend zijn om steun te vinden bij elkaar.
Ontdek hier al onze kookworkshops!